Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Meer dan 50.000 onderdelen op voorraad

Familiebedrijf Auto Wessel in De Lutte al sinds 1960 actief op de internationale automarkt.

Ondernemer Gerard Wessel ziet een gat in de markt als in de jaren ’60 het autobezit toeneemt. Hij start vanuit zijn woonhuis in De Lutte het bedrijf Auto Wessel, dat zich richt op de verkoop van gebruikte auto’s en schadeauto’s. Gerard heeft succes in de wereld van de autohandel en Auto Wessel groeit uit tot een begrip in de regio. Eind jaren ‘80 wordt dit zichtbaar middels een nieuw pand aan de Dorpstraat in De Lutte. Helaas overlijdt Gerard Wessel kort daarna.

Zoons Herman en Johan, dan al enige jaren werkzaam bij Auto Wessel, zetten het bedrijf voort. Het aanbod van auto’s wordt uitgebreid met nieuwe en jong gebruikte auto’s. Daarmee presenteert Auto Wessel zich als allround autobedrijf. Onder leiding van de broers groeit het bedrijf uit tot een belangrijke speler op de internationale automarkt en het aantal verhandelde auto’s neemt toe.

Tijdelijk wordt een deel van de activiteiten naar Oldenzaal verplaatst. De heren Wessel hebben echter de wens de verschillende bedrijfsonderdelen weer bij elkaar te brengen in De Lutte. In 2001 kopen zij daarom de ABTB in De Lutte, met de bedoeling daar een nieuw pand te realiseren. Kort daarna start Auto Wessel met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw pand. Die voorbereidingen duren maar liefst acht jaar, door een lang traject voor het verkrijgen van de juiste vergunningen. In 2008 wordt ook het tankstation overgenomen, om de aanblik van de Bentheimerstraat/Dorpstraat te kunnen verfraaien. In 2010 gaat dan eindelijk de bouw van start. En vanaf 2012, komen de in het verleden opgesplitste bedrijfsonderdelen weer bij elkaar in De Lutte.

Met het nieuwe pand aan de Bentheimerstraat is Auto Wessel voorbereid op de toekomst. Het pand beschikt over ruime kantoren, een prachtige showroom, een kelder met grote opslagcapaciteit, een moderne wasstraat en een tankstation. Het bedrijf voldoet aan alle strenge milieuwetgeving.

De opvolgers Thomas, Bas en Dick hebben hun plek binnen het bedrijf al helemaal gevonden en helpen u graag al uw auto-gerelateerde wensen te verwezenlijken.